pexels-olia-danilevich-5976733-scaled

Kas gali atsispirti kvapniems ir su meile keptiems sausainiams?

Imbieriniai meduoliai

Reikės: 100 g sviesto, 100 g medaus, apie 200 g migdolų miltų, 2 šaukštelių imbiero miltelių, 1 šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero, šaukštelio cinamono.

Visus ingredientus sumaišome kartu. Masė turi būti minkoma. Jei trūksta tvirtumo, dėkite daugiau migdolų miltų. Jeigu atrodo per kieta, pridėkite sviesto arba medaus.

Suminkę tešlą į kamuoliuką, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą atvėsti – palikite maždaug pusvalandžiui. Tuomet ištraukite ir iškočiokite iki 5 mm storio. Pasitelkę formeles iš tešlos išpjaukite norimus sausainius. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pradės ruduoti.

Vietoj medaus galite naudoti klevų, agavų ar datulių sirupą. Migdolų miltus galite keisti grikių, avižų ar speltų miltais. Tik atminkite: kiekvieni miltai skirtingai suriša tešlą, tad neskubėkite supilti viso reikiamo kiekio iškart. Na, o kaip sausainius puošti – jūsų vaizduotės reikalas.

Kokosiniai sausainiai

Reikės: 220 g kokosų drožlių, 2 kiaušinių, 70 ml klevų sirupo, 2 šaukštų speltų miltų.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, sausame inde baltymus išplakite iki standžių putų. Kitame inde išplakite trynius, suberkite į juos kokosų drožles, sirupą, miltus ir viską išmaišykite. Tuomet gautą masę palengva supilkite į baltymus ir lengvai išmaišykite.

Iš paruoštos masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuokite nedidelius sausainėlius. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Ruošdami šiuos sausainius vietoj klevų sirupo taip pat galite naudoti medų, agavų ar datulių sirupą, o speltų miltus keisti migdolų ar grikių miltais. Skanaus!

KALĖDOMIS KVEPIANTYS SAUSAINIAI