image00001-1-scaled.jpeg (2560×1920)Rugpjūčio 2 d. oficialiai prasidėjo XVI Pasaulio jaunimo dienos (PJD) Portugalijos sostinėje Lisabonoje. Piligrimai iš viso pasaulio Lisabonos kryptimi keliavo jau visą savaitę prieš PJD pradžią, tuo savotiškai atsiliepdami į dienų temą – „Marija susiruošė ir skubiai iškeliavo“ (Lk 1, 39).

Lietuvos katalikiškas jaunimas PJD ruošėsi iš anksto, burdamasis vyskupijų jaunimo centruose, jaunimo organizacijose, bendruomenėse, parapijose. Visas Pasaulio jaunimo dienų piligrimų grupes koordinuoja Lietuvos jaunimo pastoracijos centras, kuriam vadovauja Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Jis ir Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas kartu su jaunimu atvyko į Lisaboną.

Jaunimo piligrimų grupės keliavo į Lisaboną skirtingais maršrutais – vieni skrido lėktuvu, kiti važiavo autobusu. Iš Lietuvos į Lisaboną atvyko daugiau nei 600 jaunimo. Keliaujantieji autobusu pakeliui aplankė piligrimines vietas Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje.

Savo kelionės įspūdžiais jie dalijasi socialiniuose tinkluose.

Gvidas Jasmantas:

„PJD – tai ne tik proga išvažiuoti ir pamatyti dar nematytus kraštus, tai proga susitikti visą pasaulį ir viso pasaulio katalikus, suprasti, kaip jie garbina ir šlovina Dievą, patirti bendrystę ir įsitikinti, kad tu nesi vienas“.

Agnė Aleksandravičiūtė:

„Čia, Pasaulio jaunimo dienose, labai žavi tikinčiųjų gausa, piligrimais plūstančios gatvės, plevėsuojančios vėliavos ir džiaugsmu žibančios akys. Tą akimirką, kai prasilenki su grupe iš kitos šalies, kai akys susitinka, lūpų kampučiai pakyla, vieni kitiems pradeda mojuoti, staiga prisimeni, kad Bažnyčia – didžiulė, visą pasaulį apimanti šeima“.

Rita Bagdonaitė

LIETUVOS KATALIKIŠKAS JAUNIMAS LISABONOJE