364771773_807872737885417_7241114299876915334_n

Kai vasara dovanoja pačias gražiausius žiedus, kol dar atrodo, kad turime laiko jais džiaugtis, Jiezno seniūnijos vasaros šventėje „Susitikime prie ežero” ir susitiko krašto žmonės drauge pabūti, pasidžiaugti vieni kitais, pasilinksminti. Turėjo veiklos ir vaikai – jie šėlo, dalyvaudami įvairiose pramogose, drauge su tėveliais – edukacijose, rungtyse vaikams ir suaugusiems. Šventę tarsi apvainikuoja, nors ji tik prasideda, futbolas. Tradicinis futbolo turnyras vyko jau 32–ąjį kartą. Jiezniečiai didžiuojasi, svetimi – juos kviečia groti, dainuoti, vaidinti – tai Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvai. O kur dar būrys kitų atlikėjų – svečių. Kiek jiezniškių moterų sako dzūką Vinculį įsimylėję! Juk jis ir pas kaimynus seniūnijose buvęs, oi, kiek priporinęs, kad laukiamas visur. Taigi, visais savo krašto žmonėmis, atvykusiais, dalyvavusiais šventėje, ir tais, kurie dėl įvairių priežasčių negalėjo atvykti, didžiuojasi ir juos gerbia seniūnas Algis Bartusevičius su komanda, Jis tarė nuoširdų ačiū ir LR Seimo nariui Andriui Palioniui, rajono savivaldybės merui bei administracijai, Tarybos nariams, šventės rėmėjams. Pagerbti buvo Jiezno krašto gražiausių sodybų savininkai. Pelekonyse gyvenanti keramikė Skirmantė Bagdanskienė iš juodosios keramikos sukūrė pagarbos ir dėkingumo nominacijas, kurių simboliu pasirinkta Jiezno herbe pavaizduotos pergalės deivės skulptūrėlė
Už neįkainojamą darbą, rengiant reprezentacinę knygą ,,Jiezno valsčius“, pirmoji skulptūrėlė įteikta Juozui Pugačiauskui. Vytautas Kuzmickas nominuotas „Už argumentuotos istorinės tiesos apie Jiezno kraštą ilgalaikį skleidimą“. Trečioji deivės skulptūrėlė „Už ilgametį darbą Jiezno žmonių gerovei ir jų interesų atstovavimą Prienų rajono savivaldybės taryboje“ įteikta Prienų rajono žemės ūkio bendrovės „Nemunas“ valdybos pirmininkui Algimantui Šidlauskui. Jiezno kultūrizmo klubo ,,Uola“ prezidentas Vytautas Sadauskas nominuotas „Už Jiezno vardo garsinimą, iškovojus aukščiausius apdovanojimus prestižiniuose Lietuvos ir pasaulio kultūrizmo ir fitneso čempionatuose“.

Šventės kulminacija – laužo šviesa prie ežero, tarsi simbolis, kad visi Jiezno seniūnijos žmonės ir kiekvienas šventės dalyvis, svečias po savo širdies gerumo spindulį sudėjo į vienį. Kad širdžių šviesa bendrystėje džiugintų, Dangaus karalystėje esantiems  amžinosios ramybės suteiktų, ir vėl po metų – širdžių šauksmo vedini visi drauge susitiktų žaisti futbolo ir atšvęsti tradicinės Jiezno krašto žmonių vasaros šventės.

Palma Pugačiauskaitė

PAGARBOS, DĖKINGUMO, TRADICIJŲ TĘSTINUMO IR GRAŽIOS BENDRYSTĖS ŠVENTĖ