I komunija. 2016

 

„Jei savo sieloje paruoši vertą buveinę Jėzui,
 jis apsigyvens pas Tave ir pripildys savo paguoda“…
(Tomas Kempietis)

Birželio 5 dieną, sekmadienį, Jiezno parapijos bažnyčioje vyko Pirmos Komunijos šventė. Prie altoriaus atvedžiau 17 baltai pasipuošusių mažųjų parapijiečių. Bažnyčioje jų laukė gerbiamas parapijos klebonas, tėveliai, gausus būrys giminaičių ir… Jėzus – Tas, kuris labiausia mus visus myli, kuris paaukojo už mus gyvybę, kuris trokšta būti mums amžino gyvenimo duona.

Tokią svarbią gyvenime dieną šv. Mišių pradžioje tėveliai palaimino savo atžalas. Vaikai ir jų artimieji aktyviai įsitraukė į apeigas: skaitė Dievo Žodį ir maldavimus už Bažnyčią, gyvus ir mirusius tėvelius, meldė tvirtumo einant tikėjimo keliu, dalyvavo atnašų procesijoje.

Susikaupę vaikai artinosi prie Viešpaties stalo, kur pirmąkart į savo širdeles priėmė Jėzų.

Šv. Mišių metu skambėjo Kaišiadorių meno mokyklos jaunučių choro atliekamos giesmės. Jaunieji choristai mus aplankė pakviesti klebono Rolando.

Iš bažnyčios šventė trumpam persikėlė į parapijos namus, kur laukė bendrystė prie vaišių stalo. Savo giesmeles giedojo ir atnašų duona su džiaugsmu dalijosi mažieji kaišiadoriečiai ir aktyviausi Jiezno parapijiečiai.

Šventė baigėsi. Viliuosi, kad tai nebuvo paskutinis mūsų susitikimas. Prašau tėvelių paraginti vaikus sekmadieniniam pasimatymui su Jėzumi. Gera proga sustiprinti šiai draugystei bus birželio 27 dieną Varkalėse prasidedanti katalikiška vaikų vasaros stovykla.

Katechetė I. Skulščienė

Pirmos komunijos šventė