JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Jiezno parapijoje lankėsi Kaišiadorių vyskupas



Kaip buvo skelbta, mūsų parapijoje dvi dienas lankėsi Kaišiadorių vyskupas Jo Ekscelencija Jonas Ivanauskas. Balandžio 29 d. jis atvyko su darbine vizitacija. Kadangi ganytojas išreiškė norą kuo plačiau susipažinti su parapija, buvo planuota susitikti su įvairių įstaigų ir organizacijų žmonėmis. Pirmiausia vyskupas Jonas Ivanauskas su kancleriu kun. Gediminu Tamošiūnu ir klebonu kun. Rolandu Bičkausku apsilankė Jiezno gimnazijoje. Svečią ir jo palydą plojimais sutiko pilnutėlė gimnazijos aktų salė. Moksleiviai dovanojo muzikinius kūrinius, gėles. Svečių garbės knygoje įrašęs palinkėjimus, vyskupas prie kavos puodelio bendravo su gimnazijos direktoriumi Povilu Peteriu bei pedagogais. Apsilankęs pamokose, pasidomėjęs, kaip mokosi vaikai, toliau vyko į Jiezno palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Išklausęs gydytojų ir slaugių personalo džiaugsmus ir vargus, padėkojęs už pasiaukojančią tarnystę, vyskupas Jonas aplankė ir sergančiuosius. Liko sukrėstas ligonių pasakojimų, kad kai kurie iš patalo nepakyla 6-7 metus, kad jų niekas nelanko... Paraginęs stiprybės semtis Viešpatyje, padovanojęs kiekvienam ligoniui bei darbuotojui popiežiaus Pranciškaus paveikslėlį, kelionę tęsė į Jiezno seniūniją. Čia pasitiko Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius ir kiti seniūnijos darbuotojai. Vyskupą supažindino su seniūnijos statistika bei socialine padėtimi, dalijosi rūpesčiais ir vargais. Susitikimas baigėsi kultūros darbuotojų palinkėjimais ir daina vyskupui - „Ilgiausių metų“.
Po pietų vyskupas apžiūrėjo parapijos nekilnojamąjį turtą, patikrino finansinę ir kitą dokumentaciją, vėl išsiruošė į Jiezno miestą. Šį kartą į Jiezno vaikų globos namus. Garbų svečia pasitiko įstaigos direktorė Jūratė Žukauskienė bei visa bendruomenė. Ganytojas bendraudamas su vaikais ir jaunimu juos kvietė gyvenime turėti tikslą ir atkakliai jo siekti.
Galiausiai ordinaras susitiko su parapijos Pastoracine ir Ekonomine tarybomis. Klausėsi Gyvojo Rožinio, Caritas, maldos grupelių koordinatorių pasakojimų apie parapijos pastoracinę veiklą, apie nuveiktus ūkinius darbus. Vyskupas ne tik išklausė, bet ir išsakė savo pastebėjimus, pasiūlymus. Susitikimą baigėsi bendra Agape.
Gegužės 12 d. Kaišiadorių vyskupas atvyko švęsti Šeštinių bei jaunuoliams suteikti Sutvirtinimo sakramentą. Kaip reikalauja Bažnyčios kanonai, įvyko iškilmingas vyskupo sutikimas. Prie bažnyčios šventoriaus vartų klebonas kun. Rolandas su jaunaisiais parapijiečiais bei Pastoracinės tarybos nariais pasitiko ganytoją. Įžengę į šventovę meldėmės už ordinarą. Po to, klebonas, visų tikinčiųjų akivaizdoje perskaitė raportą bei paprašė vyskupą pašventinti Jiezno gimnazijos vėliavą. Po šios ceremonijos buvo švenčiamos šv. Mišios. Giedojo parapijos jungtinis choras, jaunuoliai skaitė skaitinius, o vyskupas homilijoje dėkojo geros valios žmonėms ir kvietė ieškoti dangaus pas labiausiai pažeidžiamus – aplankant slaugos ligoninę, bendraujant su vaikų globos namų auklėtiniais. Suteikęs Sutvirtinimo sakramentą bei palinkėjęs būti drąsiais tikėjimo liudytojais, visus pamaldų dalyvius palaimino. Sutvirtinamieji dėkojo vyskupui už Sutvirtinimo sakramento dovaną, parapijiečiai už apsilankymą, maldą bei padrąsinantį žodį. Padėkos ženklan dovanas įteikė: ūkininkė Edita Urbanavičienė su dukra Inga savo rankų darbo sūrį, Bronius ir Verutė Leonavičiai – medaus, Ekonominės tarybos narys Albinas Astrovas – knygą „Jiezno parapijos bažnyčia“, Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius – mūsų kraštietės menininkės keramikės nulipdytą skulptūrėlę „Angelas“.
Šventė tęsėsi I „Bieliūnienės kavinėje.
Džiaugiamės mūsų vyskupo Jono Ivanausko apsilankymu. Meldžiame Aukščiausiąjį, kad mūsų ganytojas gyvuotų ilgiausius metus Bažnyčios gerovei.
-jž-