335482613_5825532510906613_4913937417326453494_n

Kovo 13 d. Jiezno parapijoje su darbiniu vizitu lankėsi Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas.

Pradžioje, Jo Ekscelencija, lydimas mūsų gerbiamo klebono Rolando Bičkausko apsilankė Jiezno gimnazijoje. Refleksijų klasėje svečius meniniu žodžiu pasveikino besiruošiantys Sutvirtinimui I G klasės mokiniai, sesutės Toma ir Liepa Tamulynaitės. 4 klasės mokinė Gustė Ardaravičiūtė atliko muzikinį kūrinį. Po sveikinimo šiltai pabendravę, aptarę gyvenimo ir tikėjimo klausimus, vyskupas keliavo į kitą susitikimą. Jiezno seniūnijoje Ganytojas susitiko su įstaigų vadovais, seniūnaičiais, seniūnijos darbuotojais, bendruomenių pirmininkais.

Prisistatydami svečiui jie papasakojo apie savo veiklą, pasiekimus, rūpesčius. Seniūnas Algis Bartusevičius pasidžiaugė gražėjančiu Jieznu, įgyvendintais projektais ir ateities planais. Vyskupas Jonas dėkojo visiems už atsakingai atliekamus darbus, džiaugėsi žmonių nuoširdumu ir atsidavimu. Atsisveikindamas kiekvienam įteikė po pal. Teofiliaus paveikslėlį ir palinkėjo seniūnijos visuomenei išlaikyti ir puoselėti glaudų ir šiltą tarpusavio ryšį. Tolimesnė kelionė – Jiezno parapijos bažnyčia. Malda prie kun. Broniaus Bulikos kapo bei šventovės apžiūra. Vyskupas pasidžiaugė atnaujinta bažnyčios išore, pritarė klebono norui užbaigti tvarkyti bažnyčios nuogrindą bei šventoriaus tvorą, ieškoti lėšų suremontuojant bažnyčios kriptą bei zakristiją. Klebonijoje atlikęs bažnytinių knygų patikrinimą, ypatingas svečias buvo palydėtas į Jiezno PSPC. Paprastas ir nuoširdus vyskupo žodis tarsi ramybės lašelis prasiskverbė į visų širdis. Linkėdamas „vidinio tvirtumo“, kiekvienam įteikdamas palaimintojo Teofiliaus Matulionio paveikslėlį, aplankydamas slaugos skyriuje gulinčius ligonius, vyskupas padėkojo medikams, slaugytojoms, personalui už „darbą, atsidavimą ligoniui ir pagalbą“.

Buvo gera stebėti klebono Rolando Bičkausko ir mūsų pacientų susitikimo akimirkas. Gal kiek nedrąsiai jautęsi prie vyskupo, kleboną jie sutiko su šypsenomis. Kiekvienas pakalbintas ir išklausytas, kiekvienas palaimintas. Ačiū jam už viltį ir tikėjimą, kuriuo kiekvieną kartą dalijasi aplankydamas mūsų pacientus. Dviejų dvasinių vadovų apsilankymas suteikė jaukių akimirkų, o vyskupo Jono Ivanausko ištarti žodžiai „darbas ir tikslas yra vienas“ apibūdina kuo mes gyvenam kiekvieną dieną.

Tuo vizitacija dar nesibaigė, nes Kaišiadorių vyskupas panoro aplankyti parapijos bendruomenės namuose apsigyvenusią ukrainiečių šeimą. Išklausęs karo atguitų į Jiezną žmonių skaudžius liudijimus, palinkėjęs, kad kuo greičiau įsivyrautų taika ir juos palaiminęs, ganytojas skubėjo į susitikimą su parapijos Pastoracine taryba. Šiame susitikime Vyskupas domėjosi parapijos gyvenimu. Išgirdo liūdnų žinių, kad parapija mažėja, mažėja ir maldininkų bažnyčioje. Tačiau buvo ir giedrų kaip pavasarį naujienų: parapijoje veikia Anoniminių alkoholikų grupė „Jieznelė“, Motinos maldoje, Gerojo Ganytojo ir Alfa grupės. Išgirdo apie viltį – vyrų maldos grupės steigimą.

Kaišiadorių vyskupas ragino neprarast vilties nuliūdusiems, drąsino žengiančius tikėjimo keliu, visus palaimino ir pažadėjo vėl atvykti birželio 25 d., sekmadienį, 10 val. šv, Mišiose melstis drauge bei besiruošiantiems jaunuoliams suteikti Sutvirtinimo sakramentą.

Telaimina mūsų Ganytoją Viešpats, o mes lauksime jo sugrįžtant.

SU DARBINIU VIZITU JIEZNE LANKĖSI KAIŠIADORIŲ VYSKUPAS