MjAyMjAzYmQwNTMxNjEwYTViZjg4ZjI1ZDJkMDhkODZmODZmNDg

Prancūzijos teismas sausio 13 d. nurodė mažam šalies miesteliui nukelti Mergelės Marijos statulą, teigdamas, kad ši religinė skulptūra pažeidžia Bažnyčios ir valstybės atskyrimą.

Mergelės Marijos statula stovi La Flotės miestelio, turinčio 2 800 gyventojų, sankryžoje. Šis miestelis įsikūręs poilsiautojų pamėgtoje Rė saloje, esančioje Atlanto vandenyne. Statulą po Antrojo pasaulinio karo pastatė vietinė šeima, atsidėkodama už tai, kad tėvas ir sūnus iš karo grįžo gyvi. Pradžioje ji stovėjo privačiame sode, bet vėliau šeima ją padovanojo miesteliui, kuris 1983-aisiais pastatė ją sankryžoje.

2020-aisiais skulptūrą sugadino pravažiuojantis automobilis, todėl vietos valdžia nusprendė ją restauruoti ir vėl grąžinti į tą pačią vietą, tik šį kartą ant pakeltos platformos. Dėl šio veiksmo pasaulietiškumą ginanti asociacija „La Libre Pensee“ pateikė teisinį skundą, kuriame nurodė, kad pagal vieną 1905-ųjų Prancūzijos įstatymą viešosiose erdvėse draudžiama statyti religinius paminklus.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Puatjė miesto teismas atsižvelgė į šį argumentą, o po apeliacinio skundo Bordo regioninis teismas nurodė La Flotės miesteliui nukelti statulą.

Laikmetis.lt

TEISMAS NURODĖ NUKELTI MERGELĖS MARIJOS STATULĄ