Paskutinį rugsėjo sekmadienį, tradiciškai, šventėme titulinius Šv. arkangelo Mykolo atlaidus, taip pat dėkojome Dievui už rudens gėrybes bei kitas dovanas, ypač už geradarius, kurių dėka atgimė mūsų bažnyčios išorė. 

Pasaulinę migrantų dieną apkabinome juos savo malda, taip pat prisiminėme keliaujančius, kad visi sėkmingai pasiektume kelionės tikslą. Šventinę nuotaiką kėlė ne tik geras oras, bet ir daug svečių. Mišioms vadovavo Lietuvos kariuomenės Ordinariato kapelionas, kun. mjr. Edvardas BANIULIS, giedojo Paparčių parapijos choras (vadovaujamas Dailiaus Kavalevskio ir Viktoro Zujaus). 

Po Mišių, besidžiaugdami atnaujinta bažnyčios išore, galėjome stebėti filmuotą medžiagą, kaip buvo montuojami bažnyčios bokštų kupolai, kaip atrodo atsinaujinusi bažnyčia iš paukščio skrydžio. Klebonas įvardijo bei atminimo dovanomis pagerbė gausiausiai prisidėjusius geradarius: 

LR Vyriausybė (tarpininkaujant Andriui Palioniui) – 152 tūkst. eurų, Prienų rajono savivaldybė – 24 tūkst. eurų, įmonės: UAB „Marisa“ (vad. Virginijus Jarušas), UAB „Lidora“ (vad. Linas Jakubauskas), ŽŪB „Nemunas“ (vad. Algimantas Šidlauskas), Asmenys: Mindaugo ir Simonos Snarskių šeima, Arūno ir Rasos Leonavičių bei Broniaus ir Veronikos Leonavičių šeimos, Ados Pranckevičienės šeima, Gediminas Krinevičius ir Ingrida Vasiliauskaitė, Kęstučio Švedo šeima, Juozo ir Aldonos Jakubauskų šeima, Arūno ir Vilmos Vaidogų šeima. Darbus atliko UAB „VM Statyba“ (vad. Vidmantas Mateika). Darbų vertė – per 300 tūkst. eurų.

Po pamaldų išeinančius žmones pasitiko policijos pareigūnai, kurie ragino visus būti atsakingais kelyje: prie vairo sėsti tik būnant blaiviems, važiuoti saugiu greičiu, transporto priemonėje vairuotojui ir keleiviams segėti saugos diržus, mažuosius vežti tik jiems skirtose specialiose kėdutėse, tamsiu paros metu pėstiesiems segėti atšvaitus ar dėvėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, būti atidiems. Taip pat pareigūnai dalino atšvaitus, lankstinukus, vaikus linksmino bičiulis Amsis. Kunigai palaimino vairuotojus ir transporto priemones. 

Galiausiai šventė persikėlė į bendruomenės namų kiemelį, kur visus linksmino Kriščiūnų šeimos kapelija (Kaišiadorys), pietumis vaišino Rūta Paltanavičienė (Jieznas), tortu – Renata Vaidogienė (Jieznas). 

Tad pasimeldėm, padėkojom, pasivaišinom ir pasišokom. Graži šventė įvyko, tik daug prarado, kas į ją neatvažiavo..

-jž-

 

GRAŽI ŠVENTĖ ĮVYKO