DovanosRegis, tik neseniai laužėme kalėdaitį, šventėme Kalėdas, Naujųjų metų sutikimą, Trijų karalių šventę, ir vėl esame eiliniame laikotarpyje. Bet būtent ten ir įvyksta labiausiai neeiliniai stebuklai, tik dėl eilinių viską užgožiančių aplinkybių dažnai liekantys nepastebimi. Tad, kad mūsų naujų metų kasdienybėje pastebėtume Dievo daromus stebuklus, kviečiu:

Visų pirma – dėkoti. Prisiminkime visus, kuriems esame dėkingi, su kuriais bendradarbiavome, kurie padėjo mums sunkiu metu, stiprino ligoje, palaikė skausme. Padėkokime jiems.

Antra – įvertinkime praėjusius metus. Suteikime vertę, peržiūrėkime svarbiausius išgyventus įvykius, sprendimus ar didžiausius įgyvendintus planus. Tačiau nepamirškime, kad gyvenimas nėra tik juodas ar baltas, jis turi daug įvairių atspalvių. Todėl pažvelkime į savo gyvenimus taip, kaip žvelgtų Jėzus – su meile, gailestingumu, viltimi.

Kitas paraginimas – skirkime laiko prisiminti tiems, kurie išėjo. 2016-ieji skausmingai nusinešė daug gyvybių. Karai, badas, neteisingumas, apie kuriuos sužinojome iš žiniasklaidos… Kai kurie netekome artimųjų, draugų, iškeliavusių į Tėvo namus. Skirkime jiems kelias minutes pagerbdami jų atminimą, pagalvokime apie jų nugyventus gyvenimus, stengdamiesi, kad prisiminimas apie juos nebūtų tik liūdesys, tačiau įkvėptų mus gyventi mūsų gyvenimus aistringai ir su meile.

Naujaisiais metais galime įsipareigoti ir naujam apaštalavimui. Nebūtina leistis iki Afrikos. Šie metai paskelbti garbingojo Dievo tarno arkivyskupo Teofiliaus Matulionio metais. Stenkimės susipažinti su šia iškilia asmenybe, leiskimės būti atrasti ir užkalbinti šio švento žmogaus. Tapkime Teofiliaus šventumo liudytojais savo aplinkoje.

Galiausiai, aktyviai gyvenkime liturginį laiką. Neapsiribokime Kalėdų ir Velykų šventimu. Dievas dažniausiai prabyla kasdienybėje. Tad švęskime sekmadienius, šventes, minėjimus… Viešpats yra kiekvienam paruošęs dovanų. Belieka eiti į susitikimą ir jas išpakuoti.

Kunigas Rolandas Bičkauskas

Viešpats yra kiekvienam paruošęs dovanų